«
»

Zoetzuur varkensvlees

Geplaatst op dinsdag 15 september 2009 | Geen reacties

Benodigd
voor 2 personen: * 450 gram varkensfilet * 2 el zonnebloemolie * 225 gram courgette * 1 rode ui * 2 teentjes knoflook * 225 gram wortel * 1 rode paprika * 100 gram champignons * 175 gram ananas * 100 gram taugé * 1,5 dl ananassap * 1 el maïzena * 2 el sojasaus * 3 el tomatenketchup * 1 el azijn * 1 tl suiker

Snijd de rode ui in reepjes, pers de knoflook, snijd de wortels in dunne sliertjes, maak de paprika schoon verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Snijd de champignons in plakken, de ananas in stukjes en de courgette in dunne reepjes. Snijd met een scherp mes de varkensfilet in even grote, dunne stukken. Verhit de zonnebloemolie in een wok. Roer het vlees hierin in 10 minuten tot het gaar is en knapperig aan de randen. Roerbak de wortels en courgette 5 minuten mee. Roerbak ui, knoflook, paprika en de champignons 5 minuten mee. Roerbak vervolgens de ananasblokjes en de taugé 2 minuten mee. Roer ananassap, maïzena, sojasaus, tomatenketchup, azijn en suiker door elkaar. Giet dit zoetzure mengsel in de wok en laat het op een hoog vuur indikken. Schep het gerecht in kommen en serveer het heet. Serveer het met bijvoorbeeld rijst.

Bron: Wok Kookboek

Reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.