«
»

Chilli con carne

Geplaatst op woensdag 19 augustus 2009 | Geen reacties

Benodigd
voor 2 personen: * 2 el zonnebloemolie * 300 gram rundergehakt * 1 grote ui * 1 teentje knoflook * 1 groene paprika * 1 chilipoeder * 400 gram tomatenblokjes uit blik * 400 gram rode kidneybonen * 4 dl runderbouillon

Doe 4 dl water samen met het bouillonblokje in een pan en breng het aan de kook. Snipper de knoflook, snijd de ui fijn, was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd de paprika in blokjes. Spoel de kidneybonen af en laat ze uitlekken. Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie. Voeg het gehakt toe. Roerbak dit in 5 minuten op een middelhoog vuur rondom bruin. Temper het vuur, voeg de ui, knoflook en paprika toe en roerbak deze 10 minuten. Roer de chilipoeder, de tomatenblokjes en de kidneybonen erdoor. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel op smaak met zout. Breng het aan de kook en laat het 15-20 minuten sudderen tot het vlees gaar is; roer regelmatig. (Tip als je het gerecht laat afkoelen en een nacht in de koelkast zet. Dan kan je het de volgende opwarmen en zullen de smaken nog beter tot hun recht komen).

Bron: Kookboek "Eenpans gerechten" 

Reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.