«
»

Uienrijst met vijfkruidenkip

Geplaatst op vrijdag 5 juni 2009 | Geen reacties

Benodigd
voor 2 personen: * 1 el Chinees vijkruidenpoeder. * 2 el maïzena * 300 gram kipfilet * 3 el olie * 1 ui * 200 gram rijst * 1/2 tl koenjitpoeder * 6 dl kippenbouillon * wat peterselie

Snijd de kip en de ui in stukken. Doe 6 dl water samen met het bouillonblokje in een pan en breng het aan de kook. Doe het vijfkruidenpoeder en de maïzena in een grote kom. Schep de stukjes kip er goed doorheen, zodat ze volledig bedekt zijn. Verhit 2 eetlepels olie in een grote, voorverwarmde wik en roerbak hierin de kip gedurende 5 minuten. Schep de kip er met een schuimspaan uit en houd hem apart. Doe de rest van de olie in de wok. Voeg de ui toe en fruit deze in 1 minuut glazig. Voeg de rijst, koenjit en bouillon toe en breng alles langzaam aan de kook. Doe de kip terug in de wok, temper het vuur en laat alles 10 minuten pruttelen tot het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Serveer meteen en doe er wat peterselie ter garnering op.

Bron: Wok kookboek

Reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.