«
»

Stoofpot met rundvlees en pinda’s

Geplaatst op maandag 15 juni 2009 | Geen reacties

Benodigd
voor 4 personen: * 1 el olie * 5 el boter * 450 gram runderlappen * 1 ui * 2 teentjes knoflook *  600 gram vast kokende aardappels * 1/2 tl paprika poeder * 4 el pindakaas (met stukjes noot) * 6 dl runderbouillon * 25 gram ongezouten pinda’s * 2 tl lichte soja saus * 50 gram sugar snaps * 1 rode paprika * peterselie

Snijd de runderlappen in reepjes, de ui halveren en en in ringen snijden, de knoflook persen, de aardappels schillen en in blokjes snijden en de paprika schoon maken en in reepjes snijden. Doe 6 dl water samen met het bouillonblokje in een pan en breng het aan de kook. Verhit olie in een braadpan. Voeg de reepjes vlees toe en schroei ze al roerend in 3-4 minuten dicht op zacht vuur. Voeg ui en knoflook toe en roerbak ze nog 2 minuten mee. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze 3-4 minuten mee tot ze beginnen te bruinen. Roer paprikapoeder en pindakaas erdoor en daarna beetje bij beetje de runderbouillon. Breng het mengsel onder regelmatig roeren aan de kook. Voeg als laatste de pinda’s, sojasaus, sugar snaps en rode paprika toe. Stoof het gerecht 45 minuten op zacht vuur met het deksel op de pan tot het vlees gaar is. Garneer de stoofpot eventueel met peterselie en serveer direct.

Bron: Kookboek "Eenpans gerechten"

Reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.