«
»

Rundergoulash

Geplaatst op vrijdag 19 juni 2009 | Geen reacties

Benodigd
voor 2 personen: * 2 el olie * 1 grote ui * 1 teentje knoflook  * 500 gram runderlappen * 2 el paprikapoeder  * 425 gram tomatenblokje uit blik * 2 el tomatenpuree * 1 grote rode paprika * 175 gram champignons * 5 dl runderbouillon * 1 el maïzena * 1 el water * peterselie * 200 gram rijst

Snipper de ui, pers het teentje knoflook, snijd de champignons in plakje en snijd de paprika in stukjes. Doe 6 dl water samen met het bouillonblokje in een pan en breng het aan de kook. Verhit olie in een grote pan met dikke bodem. Bak de ui en de knoflook 3-4 minuten op een laag vuur. Snijd met een scherp mes het vlees in stukjes. Doe ze in de pan en bak ze op een hoog vuur in 3 minuten rondom bruin. Voeg het paprikapoeder toe en roer goed. Voeg dan de tomaten, tomatenpuree, paprika en champignons toe. Bak het geheel nog 2 minuten en roer regelmatig. Schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook, temper het vuur en laat het gerecht afgedekt 1,5-2 uur sudderen tot het vlees gaar en mals is. Doe de rijst met water in een pan en bereid deze zo als op de verpakking staat. Meng in een kommetje de maïzena en het water. Voeg het papje toe aan het vlees en roer tot de saus glad en dik is. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schep de rundergoulash op een bord en garneer hem met peterselie. Schep de rijst ernaast.

Bron: Kookboek "Eenpans gerechten"

Reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.