«
»

Abrikozen-rozettaart

Geplaatst op vrijdag 8 mei 2009 | 8 Reacties

Benodigd: * boter en bloem voor het invetten * 1 blik abrikozen (850 ml) * 125 ml + 3 el abrikozenjam * 150 gr magere kwark * 6 el melk * 6 el olie * 75 gr suiker * zout * 1 zakje vanillesuiker * 300 gr + wat bloem voor uitrollen * 1 zakje bakpoeder * 30 gram amandelschaafsel * 1 el poedersuiker

Vet een springvorm (26 cm Ø) in en bestuif hem met bloem. Laat de abrikozen uitlekken, dep ze droog en snijd ze in kleine stukjes. Roer de abrikozen door de 125 ml jam. Roer de melk, de olie, de suiker, een snufje zout en het zakje vanillesuikerdoor de kwark. Meng het bakpoeder en 300 gram bloem en kneed het meel door de kwark met de deeghaken van de mixer en daana met de handen. Rol het deeh met wat bloem uit tot een rechthoek  (ca. 35 x 45 cm). Verdeel de abrikozen eroverheen en laat hierbij ca 2 cm vrij aan de randen. Rol het deeg meteen vanaf de lange zijde op, snijd hem in 14 schijven en doe de schijven in de taartvorm met de platte zijdes boven en onder. Bak de schijven ca. 30 minuten in voorverwamrde oven op 200 °C (hetelucht 175 °C en gas stand 3). Laat de taart 10 minuten afkoelen. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan en laat het schaafsel afkoelen. Roer 3 el abrikozenjam glad en besrijk hier de warme taart mee. Bestrooi de taart met amandelschaafsel (ev. alleen de rand). Laat de taart afkoelen en bestrooi hem met poedersuiker.

Bron: Koken & Genieten, oktober 2008

Reacties

8 Reacties to “Abrikozen-rozettaart”

  1. minoesjka
    mei 9th, 2009 @ 18:27

    mmmmmmmmmmmmm……klinkt erg lekker!!

  2. Aline
    mei 9th, 2009 @ 19:17

    @ Minoesjka het smaakt ook erg lekker…

  3. Fred
    mei 9th, 2009 @ 22:35

    Hallo
    Nou mmmmmmmmmmmmmmm dat lijk mij lekker.
    Gr,
    Fred

  4. Aline
    mei 9th, 2009 @ 22:44

    @ Fred ik neem net de laatste hap van weer een lekker stukje…

  5. Nientjuh
    mei 10th, 2009 @ 09:03

    Oh dat klinkt wel heel erg lekker. Ik heb het receptje even overgenomen. Mijn dochter vind het altijd erg leuk om iets te bakken.
    Hele fijne zondag meis,groetjes Jeanine

  6. Aline
    mei 10th, 2009 @ 09:23

    @ Jeanine het is echt genieten…

  7. stephanie
    mei 10th, 2009 @ 10:50

    mmmm, ziet er echt lekker uit!!!

  8. Aline
    mei 10th, 2009 @ 16:11

    @ Stephanie we dachten is weer eens wat anders… en het is ook erg lekker…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.