Rijst met zoete slavinken en abrikozensaus
Geplaatst op dinsdag 10 maart 2009 | 4 Reacties

Benodigd voor 2 personen: * 200 gram rijst * zout * 2 slavinken * 3 eetlepels ketjap manis * 40 gram boter * 1 blik abrikozen op sap * 1 zakje jus met uitjes * 250 gram sperziebonen
Leg de slavinken in een bakje en schenk de ketjap erover. Laat dit ca. 30 minuten intrekken.
Herhaal het overgieten in tussentijd enkele malen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de slavinken in de boter rondom bruin. Voeg de achtergebleven ketjap en enkele eetlepels van het sap van de abrikozen toe en stoof de slavinken in ca. 15 min gaar. Neem de slavinken uit de pan. Voeg nu de abrikozen en de rest van het sap toe en breng dit aan de kook.
Roer het zakje juspoeder erdoor en breng de jus aan de kook. Laat de jus 1 minuut doorkoken.
Serveer de rijst met de slavinken en de abrikozenjus. Lekker met sperzieboontjes .
Bron: Receptenkaart van mijn schoonouders
Reacties
4 Reacties to “Rijst met zoete slavinken en abrikozensaus”
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.
maart 11th, 2009 @ 22:50
Dat ziet er lekker uit…
En zo eenvoudig!
Dat ga ik de volgende keer ook maken Aline.
Bedankt voor de tip
Groetjes Sien
maart 11th, 2009 @ 23:28
Dat ziet er heerlijk uit!
maart 12th, 2009 @ 08:53
@ Sien koken hoeft ook niet zo moeilijk te zijn…
maart 12th, 2009 @ 08:53
@ Daisy het was ook lekker…