«
»

Rijst met kerriesaus en banaan

Geplaatst op dinsdag 6 januari 2009 | 30 Reacties

Benodigd voor 2 personen: * 200 gram rijst * 250 gram prei * 2 el olijfolie * 1 pot doperwten (225 gram) * 1 zakje mix voor kerriesaus * 250 ml melk * 3 bananen * 75 gram cashewnoten * 300 gram kipfilet

Rijst koken volgens de aanwijzing op de verpakking. Prei in ringen snijden en goed wassen. Olijfolie in ruime pan verhitten en prei 6-7 minuten fruiten. Kipfilet in stukken snijden en toevoegen en gaar bakken. Doperwten toevoegen en al omscheppen meewarmen. Kerriesaus met melk volgens de aanwijzing op de verpakking maken en over de prei en doperwten gieten. Bananen pellen en in plakjes snijden. Banaan voorzichtig door de saus scheppen en even door verwarmen. Rijst over de borden verdelen en de saus erover gieten en bestrooien met cashewnoten. (Officieel is dit een vegetarisch gerecht, wij hebben er kipfilet bij gedaan).

Bron: Albert Heijn, receptenkaart week 44-45 + aangepast door mijzelf – 2009

Reacties

30 Reacties to “Rijst met kerriesaus en banaan”

  1. Melody
    januari 7th, 2009 @ 00:18

    ‘klinkt’ wel lekker ware het niet dat ik gruwel van doperwten….. ik zou het met kidneyboontjes doen ofzo….
    Liefs Mel.

  2. Aline
    januari 7th, 2009 @ 00:18

    @ Melody het was heel erg lekker…

  3. Pasula
    januari 7th, 2009 @ 06:11

    Het klinkt erg lekker, sowieso lust ik alle ingredienten wel. M’n broer is vegetarisch dus ik zal het hem binnenkort eens voorschotelen.

  4. suus
    januari 7th, 2009 @ 08:08

    Heeej daar ben ik weer Wink
    Heb je leuke dagen gehad??

  5. tillyt
    januari 7th, 2009 @ 08:59

    Lekker rijst met banaan, toevallig gisteren net gegeten Smile

  6. Marjan
    januari 7th, 2009 @ 14:15

    Dat ziet er zeker lekker uit! Hmm, moest ik maar eens maken.

  7. Carla
    januari 7th, 2009 @ 15:20

    Ik eet ff niet mee als je het niet erg vind.
    Vind die kogellagers …bedoel doperwten echt niet te kanen hoor.
    En Kerrie ben ik ook geen fan van..banaan wel maar dan zo koud uit de schil.
    Dus….eet wel een broodje op het werk vanavond…net een bak erwtensoep gegeten (ja..die lust ik dan weer wel )
    fijne dag…en…eetse…liefs Carla.

  8. Melody
    januari 7th, 2009 @ 17:50

    Hoihoi Leuk dat je mee doet met de Log-Hop op 1 maart aanstaande, gezellig!
    Hou mijn log maar in de gaten voor meer info…. tegen die tijd….
    Lieve groeten uit Assen,
    Melody

  9. Aline
    januari 7th, 2009 @ 20:37

    @ Pasula succes er mee ik lees wel of het een succes was… en tja wij hebben liever toch een beetje vlees erbij… al denk ik niet dat ik gemist zou hebben…

  10. Aline
    januari 7th, 2009 @ 20:37

    @ Suus hahaha, tuurlijk heb ik leuke dagen gehad, blij weer wat van je te lezen, je leek wel van de aardbol verdwenen…

  11. Aline
    januari 7th, 2009 @ 20:38

    @ Tilly dat is inderdaad toeval…

  12. Aline
    januari 7th, 2009 @ 20:38

    @ Marjan het is ook lekker… laat je het weten hoe je vond…

  13. Aline
    januari 7th, 2009 @ 20:40

    @ Carla dat klinkt ook lekker, erwtensoep… terwijl dat ook van die groene dingen zijn…

  14. Aline
    januari 7th, 2009 @ 20:41

    @ Melody zo als ik je al schreef zal ik daar volgende maand op dit log een logje over maken…

  15. jo2see
    januari 7th, 2009 @ 21:44

    Kerrie en banaan klinkt goed.

  16. Aline
    januari 7th, 2009 @ 21:47

    @ Jo2see het smaakt dan ook prima…

  17. Xiwel
    januari 7th, 2009 @ 22:01

    Toevallig heb ik de afgelopen dagen curry gegeten, maar dan lekker makkelijk uit de conimexpot. Dat spul kostte bij de Xenos maar 2 euro de liter en voor z’n 2’en heb je aan 1 pot van een halve liter zat. Zij stoppen er geen banaan, maar wel ananas in. De ene helft at ik trouwens met makreel en pasta, dat gaat ook goed samen.

  18. wilma
    januari 8th, 2009 @ 08:14

    Wat ziet dit er heerlijk uit!
    Goeie tip Aline, Thanxs & fijne dag.
    Liefs:Wilma.

  19. plato
    januari 8th, 2009 @ 12:25

    Die banaan erbij is heel speciaal lijkt me. Ik ga hem eens gebruiken. Een heel bijzonder recept, lijkt me.

  20. suus
    januari 8th, 2009 @ 14:11

    haha Dat was ik ook een beetje Wink hihi
    Liefs

  21. Jiejie
    januari 8th, 2009 @ 19:50

    hoi!
    Lijkt me een bijzonder recept, t’is alleen jammer dat kerrie niet zo’n favoriet van me is
    Bedankt voor je bezoekje op m’n puntje
    Groetjes Jiejie

  22. Aline
    januari 8th, 2009 @ 19:55

    @ Xiwel dat klinkt inderdaad ook lekker…

  23. Aline
    januari 8th, 2009 @ 19:56

    @ Wilma het is ook heerlijk… enne graag gedaan…

  24. Aline
    januari 8th, 2009 @ 19:57

    @ Plato ga je gang en leef je uit…

  25. Aline
    januari 8th, 2009 @ 20:12

    @ Suus dat dacht ik al… maar belangrijkste is dat jij bijgetankt hebt… en genoten hebben van je vrije dagen…

  26. Aline
    januari 8th, 2009 @ 20:13

    @ Jiejie ik kan helaas niet iedereen naar de zin maken…

  27. Elmar
    januari 8th, 2009 @ 20:24

    Klinkt heerlijk! Mijn kinderen houden niet zo van rijst maar dit ga ik vast proberen, wie weet vinden ze dit wel lekker!
    Groetjes,
    Elmar

  28. Aline
    januari 8th, 2009 @ 20:47

    @ Elmar vast wel banaan is zalig en doperwten zijn ook te doen… en het is weer eens wat anders…

  29. Jan Hielke
    januari 8th, 2009 @ 22:02

    klinkt lekker. Ook maar eens proberen.

  30. Aline
    januari 8th, 2009 @ 22:28

    @ Jan Hielke het klinkt niet alleen lekker, het is lekker, weet nu al zeker dat wij dit nog wel eens op tafel gaan zetten…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.