«
»

Oosterse gehaktballetjes in kokos

Geplaatst op woensdag 7 januari 2009 | Geen reacties

Benodigd voor 2 personen: * 200 gram rijst * 25 gram geschaafde amandelen * 1 el kerriepoeder * 250 gram gehakt * zout * peper *  100 ml kokosmelk * 1 rode peper * 1 theelepel gemberpoeder *  250 gram sperziebonen

Snijd de rode peper in ringetjes. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan. Meng de kerriepoeder door het gehakt. Voeg zout en peper toe en vorm er kleine gehaktballen van. Kook de rijst gaar. Verhit de olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Giet de kokosmelk met 2 eetlepels water erbij, voeg de rode peper en gemberpoeder toe en stoof het geheel zachtjes 10-12 minuten. Serveer de gehaktballen met de ausd bij de rijst en bestrooi deze met amandelen. Lekker met sperziebonen.

Bron: Boodschappen 10 – 2008 

Reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.