«
»

Steenbok – Capricornus

Geplaatst op maandag 22 december 2008 | 4 Reacties

Steenbok (22-12 t/m 19-01)
KLEURGrinonkerbruin  METAAL:zilver  ELEMENT:aarde

Het sterrenbeeld Steenbok wordt beheerst door de planeet Saturnus. Koud, vrekkig, onverschillig en star zijn de negatieve karaktertrekken van een Steenbok. De goede eigenschappen zijn, dat Steenbokken praktisch, gedisciplineerd, verantwoordelijk en betrouwbaar zijn. De levensles van de Steenbok is dat hij moet leren macht te krijgen en te behouden over zijn mogelijkheden, ambities, bestemming en prioriteiten.

De extraverte, positieve tegenstrijdigheid van de Steenbok is de praktische basis voor zijn leven. De negativiteit van het teken Steenbok biedt hem de mogelijkheid zich te onttrekken uit situaties en te wachten op het juiste moment om zijn ambities verder uit te werken.

Er zijn twee soorten Steenbokken: het eerste type lijkt op de zelfverzekerde berggeit, die altijd blijft klimmen om hoger en hoger te komen. Zij zijn bovenal betrouwbaar en met nog méér goede kwaliteiten: praktisch en ambitieus, verstandig en efficiënt, vasthoudend en geduldig, hebben ze een droog en goed gevoel voor humor. Het andere type is de Steenbok die leiding geeft, huiselijk is en altijd streeft naar iets dat hij nooit zal bereiken. Ze kunnen koud en afstandelijk zijn, pessimistisch en bijna onuitstaanbaar conventioneel.

De Steenbok wordt beheerst door de geconcentreerde energie van Saturnus. Door deze invloed is tijd voor de Steenbok altijd van het allergrootste belang. Ze ontwikkelen zich langzaam en hebben doorgaans meer tijd nodig dan anderen. Eenmaal de gemiddelde leeftijd bereikt, zijn zij op een punt gekomen dat ze niet ouder lijken te worden en blijven er tientallen jaren hetzelfde uitzien.

Het ergste probleem dat de Steenbok lijkt te hebben, is van nature psychisch. Zijn weifelende houding kan hem behoorlijk van slag brengen: het ene moment heeft hij het gevoel de hele wereld aan te kunnen, het andere moment wordt hij door twijfels overmand, waardoor hij zich nergens voor geschikt acht. Wanneer de Steenbok zelfverzekerd is, kan hij zijn werkzaamheden goed aan. In wezen heeft de Steenbok geen vertrouwen om een duurzame relatie aan te gaan en nog minder om deze te handhaven. Dit is een direct gevolg van het feit dat hij weinig zelfvertrouwen heeft en zichzelf niet zo duidelijk en helder ziet dan anderen in zijn omgeving. Zo onderschat de Steenbok zijn mogelijkheden. Het is raadzaam dat zij de complimenten die ze krijgen accepteren en deze ook leren te waarderen.

Een Steenbok is gevoelig voor spijsverteringsproblemen, die kunnen leiden tot maagzweren of huidaandoeningen. Een rustige en vooral minder stressvolle werkomgeving helpt deze problemen te voorkomen. Bovendien gaat de Steenbok dan efficiënter te werk, zodat zijn zelfbeeld groeit en hij op een punt belandt dat hij in zichzelf gaat geloven en zijn werkzaamheden op de juiste waarde weet te waarderen. Steenbokken zijn snel gedeprimeerd, zelfs door kleine tegenslagen of ergernissen. Zij moeten zich erop toeleggen om spanningen te verminderen door bijvoorbeeld van muziek een deel van hun leven te maken, hetzij door zelf een instrument te bespelen, hetzij door ernaar te luisteren. Een Steenbok moet zijn intellectuele kwaliteiten gebruiken en in zijn leven ruimte maken voor zowel het spirituele als het materiële.

Reacties

4 Reacties to “Steenbok – Capricornus”

 1. Sien
  december 22nd, 2008 @ 21:26

  Hallo Aline ( ik heb gestemd op het fruit Smile ) En nu ga ik vertellen dat ik een steenbok ben, volgende week ben ik jarig!
  Wat leuk om al deze dingen te lezen over de steenbok…
  Ik ga het uitprinten als je het goed vind ?
  En dan wil ik jullie ook Fijne Feestdagen en een Gelukkig en gezond 2009 toewensen.
  Maak er maar iets moois van
  Groetjes Sien

 2. Aline
  december 23rd, 2008 @ 07:48

  @ Sien natuurlijk is het goed… leuk om te lezen dat je het zo leuk vind…

 3. Truus
  december 23rd, 2008 @ 18:52

  Morgen is mijn broer jarig, een Steenbok dus! Smile Niet alles wat ik hier lees doet me aan mijn broer denken. Wink

 4. Aline
  december 23rd, 2008 @ 19:34

  @ Truus misschien houd hij nog wat dingen verborgen…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.