Stoof met bastognekoeken
Geplaatst op maandag 3 november 2008 | 16 Reacties
Benodigd voor 2 personen: * 450 gram runderlappen * 2 el bloem * 50 gram boter * 1 flesje bier * 2 grote uien * 3 tenen knoflook * 2 laurierbladeren * 4 kruidnagels * 1 scheutje natuurazijn * 4 bastognekoeken * 400 gram aardappels * 300 gram rode kool
Snijd het vlees in stukken, de ui in ringen en per de teentje knoflook. Wentel de stukken vlees door de bloem. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uiringen tot ze glazig en zacht zijn. Voeg de knoflook en het vlees toe en bak tot het vlees niet meer rood ziet. Schenk het bier en de azijn erbij. Doe de laurier en kruidnagels erbij. Leg de bastognekoeken op het vlees, doe de deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten stoven. Roer de zacht geworden bastognekoeken door het vlees. Laat het gerecht op een laag vuur nog 2 uur sudderen, roer het geheel regelmatig goed door. Lekker met aardappels en rode kool. (Vergeet niet kruidnagels en laurierbladeren eruit te halen, je kan ze ook in een thee-ei in de pan hangen).
Bron: Allerhande – 2008 uit het kookschrift van Sandra Dietvorst
Reacties
16 Reacties to “Stoof met bastognekoeken”
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.
november 3rd, 2008 @ 22:38
Lijkt me heel lekker zeg!
Ik heb bijna hetzelfde recept, ipv bastognekoeken, gebruik ik een dikke plak peperkoek, ook lekker
Fijne avond.
Groetjes Sien
november 3rd, 2008 @ 22:56
@ Sien dat lijkt me ook lekker… dit was zeer verrassend… want je kookt alleen in bier en dan ook nog koeken erbij… maar de smaak was echt heerlijk…
november 3rd, 2008 @ 23:01
Ontbijtkoek zie je ook vaak langskomen in vergelijkbare recepten, kortom de koekkruiden helpen nogal klaarblijkelijk!
november 3rd, 2008 @ 23:04
@ Jaartal de ontbijtkoek las ik eerder vanavond ook over… kennelijk werken de kruiden van de koeken inderdaad…
november 4th, 2008 @ 07:40
Wat ziet (en zo te lezen is het dat ook…)er heerlijk uit.
Liefs:Wilma.
november 4th, 2008 @ 08:11
Je meent het, Bastogne koeken erdoor. Ik heb het nog eens goed gelezen of het er stond, nog nooit gehoord koek bij het vlees.Maar het zal wel smaken.
november 4th, 2008 @ 09:10
Klinkt erg appart.. door dat bier vooral.. maar klinkt tegelijkertijd ook erg lekker!!
En ziet er ook lekker uit … deze ga ik absoluut een keer uit proberen… ik denk morgen zelfs!! hihi
november 4th, 2008 @ 09:12
@ Wilma het was zalig… het is dan ook gewoon helemaal op gegaan…
november 4th, 2008 @ 09:14
@ Jo2see… dat heb ik ook gedaan toen ik het recept las… maar het is echt zo… vroeger in grootmoeder recepten zat vaak ontbijtkoek… vanwege de kruiden… en de kruiden van de bastognekoek smaken er prima door…
november 4th, 2008 @ 09:15
Bastogne koeken bij vlees ? Het ziet er wel lekker uit, zal het eerst moeten proeven
november 4th, 2008 @ 09:18
@ Fay de alcohol is na 2 uur echt wel weg gekookt maar heeft wel z’n smaak af gegeven… ( eet smakelijk morgen )
november 4th, 2008 @ 09:19
@ Tilly het is eens een keer iets anders…
november 4th, 2008 @ 11:33
De rode kool vervang ik door een andere groente. Maar voor de rest lijkt het me wel lekker.
november 4th, 2008 @ 11:37
@ Willem leef je uit… enne eet smakelijk…
november 5th, 2008 @ 10:24
Lijkt me lekker, alleen kan ik niet tegen de kruiden die erin gaan. jammmmeeeerrrr! Fijne dag
november 5th, 2008 @ 10:25
@ Betty dat is dan wel weer heel erg jammer…