«
»

Boogschutter – Sagittarius

Geplaatst op zaterdag 22 november 2008 | 6 Reacties

Boogschutter (22-11 t/m 21-12)
KLEUR: paars   METAAL: ijzer   ELEMENT: vuur

Het symbool voor de Boogschutter is het menspaard. Dit geeft de dualiteit weer tussen het menselijke en het dierlijke van de Boogschutter. Het sterrenbeeld Boogschutter wordt beheerst door de planeet Jupiter. Arrogantie, gebrek aan bescheidenheid, kleinzielig, onoplettend, onzorgvuldig en vaak te onstuimig, zijn de negatieve karaktertrekken van een Boogschutter. De goede eigenschappen zijn, dat Boogschutters optimistisch, joviaal, vrijgevig, filosofisch en fortuinlijk zijn. De levensles van de Boogschutter is dat hij door aspiraties aan idealisme te verbinden, een betere positie op de maatschappelijke ladder bereikt.

De combinatie van paard en mens duidt op een krachtig intellect gecombineerd met fysieke kracht en energie. Wanneer lichaam en geest als één geheel fungeren laat dit dualistische teken een grote veelzijdigheid zien. Boogschutters zullen altijd uitblinken als ze voor uitdagingen staan, vooral omdat ze de behoefte tot provocatie in zich hebben. Ze kunnen onbezonnen zijn en nemen vaak risico’s. Het zou verstandig zijn wanneer de Boogschutter zijn intellectuele gave beter ontwikkelde, waardoor hij zich minder aan gevaar blootstelt en niet steeds op de rand van de afgrond hoeft te leven.

Het cultiveren van een meer terughoudende visie is voor de Boogschutters een moeilijke, maar noodzakelijke taak en vaak brengen zij het tot een goed einde. Dit is nodig om de extroverte uitgelatenheid, die velen op het verkeerde pad kunnen brengen, af te remmen. Boogschutters hebben een brede visie en zijn in staat om in een moeilijke situatie snel te begrijpen en hier controle over te krijgen. Hoewel de Boogschutter het saai en vervelend vindt om op alle details te letten, moet hij juist de kleine lettertjes lezen voordat hij een overeenkomst of contract ondertekent. Hij heeft een geweldig gevoel voor humor, maar kan het weleens uit de hand laten lopen. Vooral practical jokes kunnen bij zijn willoos slachtoffer in verkeerde aarde vallen.

Een echte Boogschutter duldt geen jaloerse, bezitterige partner en zo’n verhouding duurt dan ook niet lang. Zijn onafhankelijke geest tolereert geen enkele restrictie op persoonlijke vrijheid. Jonge Boogschutters kijken eerst naar de fysieke aantrekkingskracht van hun aanstaande, terwijl de oudere, wijzere Boogschutter op zoek is naar iemand die minstens even intelligent is en met wie hij zowel een maatje als geliefde kan zijn. Het enthousiasme van de Boogschutter is opvallend en moet in goede banen geleid worden in plaats van verspild. Jonge Boogschutters zijn vaak uitbundig en uitgelaten; hun interesses moet men nader bekijken en vooral worden aangemoedigd.

Boogschutters zijn geweldige ouders, maar moeten oppassen ook tijd voor zichzelf over te houden en niet al hun belangen op te offeren voor dat van hun kind(eren). Een Boogschutter moet uitdaging hebben in zijn werk; een overvol bureau of routinewerk is niets voor deze energieke en ambitieuze persoonlijkheid. Geld verdienen is voor hem must, als de nood aan de man komt, vinden ze dat wat ze nodig hebben. Als het gaat om maatschappelijke verbetering of status is de Boogschutter niet ambitieus. De Boogschutter kan verkwistend en egoïstisch zijn in die zin dat zij eerst alles aanschaffen wat ze zelf willen hebben en daarna pas aan de ander denken. 

Reacties

6 Reacties to “Boogschutter – Sagittarius”

  1. jo2see
    november 22nd, 2008 @ 10:31

    Onze tweede zoon is boogschutter, ik herken wel een aantal dingen

  2. Wilma.
    november 22nd, 2008 @ 14:29

    Mijn zoon is ook boogschutter.
    Fijne zaterdag Aline.
    Liefs:Wilma.

  3. sweettflower
    november 22nd, 2008 @ 18:47

    Leuk al deze informatie. Ik ken maar 2 boogschutters. Sommige eigenschappen komen indd wel overeen.

  4. Aline
    november 22nd, 2008 @ 22:31

    @ Jo2see het is wel te hopen dat je wat herkent inderdaad…

  5. Aline
    november 22nd, 2008 @ 22:32

    @ Wilma ook toeval… en dank je wel was een leuke zaterdag…

  6. Aline
    november 22nd, 2008 @ 22:32

    @ Sweetflower yep dit jaar maar eens alle sterrenbeelden onder de loep genomen…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.