Witlof met champignons en spek
Geplaatst op maandag 27 oktober 2008 | 12 Reacties
Benodigd voor 2 personen: * 3 struikjes witlof * 2 el olijfolie * 250 gram champignons * 2 el witte wijn * zout * peper * 4 magere speklapjes * 1 el wokolie * krieltjes * 1 el tijm
Halveer de struikjes witlof in de lengte en snijd de stronkjes eruit. Snijd de champignons in vieren. Verhit de olie en bak hierin de witlof met de champignons 6 minuten. Blus af met de witte wijn en houd het even warm. Bestrooi de spekapjes met peper en zout. Bestrijk de grillpan met olie en rooster het vlees in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Verwarm intussen de krieltjes, strooi de tijm hierbij. Leg de witlof en champignons op een bord leg de speklapjes en de krieltjes er naast.
Bron: Boodschappen 10 – 2008
Reacties
12 Reacties to “Witlof met champignons en spek”
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.
oktober 28th, 2008 @ 07:11
tja…..zo maak je zelfs witlof nog lekker
oktober 28th, 2008 @ 08:45
@ Seraka ik lust alle groentes maar witlof is mijn minst favoriete… en had zoiets van gewoon proberen… en dat is goed bevallen…
oktober 28th, 2008 @ 09:30
Hmm, dat ziet er lekker uit. Alleen zijn speklapjes niet zo mijn favoriet. Maar zal het zeker eens uitproberen
oktober 28th, 2008 @ 09:37
Ziet er lekker uit hoor…goed idee!!
Tja…die speklappen trekken mij ook niet zo…althans ik ben niet goed in het bakken dan….mijn schoonzus kon dat vroeger zo goed, dan waren ze helemaal bros.
Die gave heb ik niet hoor!!!
Eet smakelijk!!
fijne dag..lieve groetjes Carla.
oktober 28th, 2008 @ 09:41
lekker
oktober 28th, 2008 @ 09:50
@ Tilly dit waren zeer dunne lapjes…
oktober 28th, 2008 @ 09:51
@ Carla het was ook zalig… enne tja als je die hele dunne gebruikt (Vomar heeft ze)… dan gaat het bakken als vanzelf… maar je kan het vast vervangen met een ander stukje lekker vlees…
oktober 28th, 2008 @ 09:51
@ Knetter inderdaad jammie…
oktober 28th, 2008 @ 10:37
Dat ziet er best lekker uit. Haalbaar ook voor een kok als ik . Ik neem dit recept over want ik ben ook nog eens gek op champignons.
oktober 28th, 2008 @ 10:46
@ Plato ga je gang eet smakelijk…
oktober 28th, 2008 @ 16:00
Heerlijke combinatie die me erg aanspreekt. Vooral de speklappen, mits goed gebakken daar ben ik al dol op. Je kunt de speklappen ook bakken in hun eigen vet maar dan wel heel rustig aan of in reuzel. Dit laatste (reuzel) komt weer helemaal in. Jammer dat het niet overal te koop is.
oktober 28th, 2008 @ 16:10
@ Harry het was ook een hele goede combinatie…