Surinaamse Kip-kerrie
Geplaatst op donderdag 30 oktober 2008 | 2 Reacties
Benodigd voor 2 personen: * 4 kippenbouten of 8 drumsticks * 75 gram boter * 2 grote uien * 2 teentjes knoflook * 3 tomaten * 2,5 el milde kerrie poeder * 1/2 el suiker * 1 tl nootmuskaat * 300 ml kippenbouillon (van tablet) * 100 gram rijst * kroepoek
Verwarm de oven voor op 200 °C. Sipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de tomaten in 8 stukjes. Maak de bouillon klaar. Snijd de kippenbouten in karbonades en drumsticks. Smelt de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. En leg ze in een ovenschaal. Fruit de ui en de knoflook in het bakvet en schep de tomaten, kerriepoeder, suiker en nootmuskaat erdoor. Bak alles omscheppend tot het lekker gaat ruiken. Schenk de bouillon bij de kip en schep de groente-kruiden erover. Schuif de ovenschaal in de oven en laat de kip in 50 minuten gaar worden. Schep regelmatig om. Lekker met wat rijst en kroepoek.
Bron: Allerhande – 2008
oktober 31st, 2008 @ 09:06
Goeiemorgen Aline,
Wat een heerlijk recept, ziet er goed uit.
Fijne dag vandaag.
Liefs:Wilma.
oktober 31st, 2008 @ 09:11
@ Wilma we hebben bijna onze vingers erbij opgegeten… zo lekker was het…