Kipchili met chocolade en bonen
Geplaatst op donderdag 2 oktober 2008 | 6 Reacties

Benodigd voor 2 personen: * 2 el zonnebloem olie* 1 rode ui * 1 teentje knoflook * 1/2 el chilipoeder * 1/2 el djinten * 350 gram kipfilet * 3 tomaten * 1 blikje tomatenpuree * 25 gram pure of melk chocolade * 1 blik kidney bonen (200 gram) * 1 blik bruine bonen (200 gram) * zout * peper * 1/2 el koriander
Snijd de ui fijn in stukjes, hak het teentje knoflook fijn en snijd de kipfilet en tomaten in blokjes. Hak de de chocolade in stukje en laat beide blikken bonen uitlekken. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de knoflook, ui, chilipoeder en djinten 2 minuten. Schep de kipblokjes erdoor en roerbak 4 minuten op een hoge stand tot ze goudbruin zijn. Meng de tomatenblokjes met de tomatenpuree en de chocolade erdoor en verwarm 4 minuten. Schep de uitgelekt bonen erdoor, wat zout en peper en de koriander en verwarm alles 2 minuten. Verdeel het gerecht over 2 diepe borden.
Bron: Boodschappen 8 -2008
Reacties
6 Reacties to “Kipchili met chocolade en bonen”
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.
oktober 3rd, 2008 @ 09:44
Uhm … die chocola .. is dat wat in dit gerecht? Lijkt me beetje engig! brrr
oktober 3rd, 2008 @ 10:26
@ Jaartal het was zo lekker dat we beide ons bord leeg hadden en de pan was ook leeg… het was erg apart en ik denk dat we het zeker nog een keer gaan eten…
oktober 3rd, 2008 @ 10:28
Wist ook totaal niet wat ik van kip+chocola+tomaat moest denken, maar het lijkt allemaal erg goed te passen bij elkaar, ik zeg: aanradertje!
oktober 3rd, 2008 @ 10:40
@ Pascal en de bonen…
oktober 3rd, 2008 @ 14:46
Ja maar om één of andere reden denk ik dat er heel veel bij bruine of kidney bonen past.. zeg ik niet dat ik het allemaal lekker zal vinden
oktober 3rd, 2008 @ 15:00
Hahahaha… de vorige keer vond je het inderdaad niets…