«
»

EHBO-post

Geplaatst op donderdag 10 juli 2008 | 14 Reacties

Na een kort nachtje vrij vroeg wakker… en er toch maar uit gegaan, echt meer slapen zat er niet in, dus vanavond maar op tijd naar bed… mijn moeder even gebelt over wat er gebeurt was… en daarna gaan loggen op dit log… boodschappenlijstje gemaakt en daarna naar de supermarkt gereden… de boodschappen thuis weer opgeruimd… het blad "Games" door gebladerd… aangezien Pascal een Facebook heeft aangemaakt gister, heb ik vandaag mijn Facebook aangemaakt… daarna gaan lunchen en een aflevering van Stargate Atlanstis aangezet… mijn schoonmoeder belde me om te vragen of ik al wat wist… daarna belde de huisarts of ik om 17.10 kon komen want dan had hij wat meer tijd… verteld dat ik om 15.20 kom zoals afgesproken, en hij als hij denkt dta het tekort tijd is de volgende maar afbelt… ik heb al 4 weken buikpijn en het wordt er niet beter op… hij gaf tevens aan dat hij al een afspraak net een internist gemaakt heeft voor 19 augustus… verteld dat ik niet nog 6 weken ga wachten… en dat ik het om 15.20 wel zie om het hier verder over te hebben… maar de dokter bleef bij 17.10 uur, aangegeven dat op dat tijdstip het ziekenhuis al niet meer te bellen is… en ik al weer een dag verloren heb… of ik nu gelijk kom komen dan… dus Pascal heeft Stargate Atlantis op pauze laten staan… en we zijn in de auto gestapt en naar de huisarts toe gereden… dit was om 13.15 uur zo ongeveer… en in een gesprek van ongeveer 20 minuten, kwamen de dokter en ik er niet uit… hij wilde dat ik maagzuurtabletten zou gaan nemen… uitgelegd dat ik niets ga slikken zonder aanwijzingen dat ik last van mijn maag heb… daarnaast vind de huisarts mij geen spoed geval… 4 weken constante buikpijn en met flinke pijnscheuten een paar maal per dag waarbij je in elkaar klapt… mijn vertouwen in mijn huisarts is weg en ik ben weggelopen boos… gezegt dat niet nog 6 weken ga wachten… en daarop zijn Pascal en ik gelijk naar het ziekenhuis gereden… ik heb me gemeld bij de EHBO-post uitgelegd dat de huisarts en ik er niet uitkomen… maar dat ik er niet op kan en wil wachten… vooral met mijn geschiedenis (in 2000 verkeerd diagnose gesteld waardoor ik bijna leven liet)… ik was wel wat overstuur natuurlijk en even later mochten we met een zuster mee naar een behandelkamer (rond 13.55)… daar mocht ik het hele verhaal doen van de afgelopen 4 weken en wat er tot nu gedaan was… en wat er net bij de huisarts voorgevallen is… zij heeft een paar testen uitgeschreven, urine onderzoek, bloeddrukmeting, temperatuuropname, nogmaals bloedonderzoek en een onderzoek door een dokter… onderzoek van de dokter bestond uit een stel vragen en lichamelijk onderzoek waarbij hij op mijn buik en maag zacht drukjes… en ik bij het aanraken van mijn maag de tranen in mijn ogen kreeg van de pijn… de dokter had gelukkig ook door dat dit een gevoelige plaats was maar moest wel met onderzoek verder… hij gaf aan dat wij met een uur de uitslag van bloed en urinetest zouden krijgen… en dat wij in de behandelkamer mochten wachten… om 16.00 kwam de dokter even terug de eiwitten in het bloed waren in waarde weer iets toegenomen de rest was allemaal goed… er moest nog gewacht worden op het urine onderzoek en hij moest nog even overleggen met een internist… ondertussen wilde hij wat foto's laten maken om te kijken over steentjes zitten… een paar minuten later zijn deze gemaakt… en was het wederom wachten… even na 16.30 kwam de dokter met het verlossende antwoord… ze weten wat het is, het is een blaasontsteking zonder alle uiterlijke kenmerken (bekende diagnose, in 2000 had ik trombose zonder uiterlijke kenmerken, vandaar verkeerde diagnose)… de dokter gaf aan dat mijn pijn hem al op dit spoor had gezet… en dat mijn urine het bevestigde… echter doordat er nog niets meegedaan was… hebben de darmen nu ook een probleem… op de foto was te zien waar mijn ontlasting zat… en op de plek waar het niet zat, de plek waar ik een constante aandrangpijn heb… daar zit nu lucht in de darmen, dit verklaard de winderigheid waar ik ook al weken last van heb… ik hen een recept gekregen voor antibioticakuur van een week… om de blaasontstekening hopenlijk af te remmen… en er is een afspraak gemaakt op donderdag 31 juli bij een internist… de opluchting is heel groot, we weten eindelijk wat er aan de hand is, dus de behandeling kan van start gaan… de medewerkers in het ziekenhuis bedankt en naar de apotheek doorgereden en de medicijnen op gehaald… en door naar huis, Pascal is zijn moeder gaan bellen en ik ben mijn moeder gaan bellen… daarna heb ik mijn eigen leidinggevende gebelt, en alles verteld en ze bedankt voor de kaart die ik net ontvangen heb per post… mijn moeder nog even op msn gesproken of ze morgenochtend op bezoek kunnen komen… Pascal is het eten gaan maken, aardappels, spinzie, gekookt ei, jus en cordon bleu… daarna gaan eten, de dvd stond nog altijd op pauze, dus eerst de aflevering die tussen de middag gestart waren gekeken… en daanra de laatste aflevering Stargate Atlantis seizoen 3… daarna de film Alibi gekeken, en nog even zitten pokeren bij Playray… en daarna wat spelletjes zitten spelen bij Facebook, Tower Bloxx en Bubble Town… daarna een glas fris omgestoten over mijn toestenbord… waarop we mijn pc gelijk uitgezet hebben… en daarna zijn we de afwas gaan doen, zodat het aanrecht morgen niet vol staat… nog even de Wii fit aangehad en gekeken hoeveel ik aangekomen was, en 0,1 kg valt gelukkig heel erg mee… dus kan met een gerust gaan slapen…

Reacties

14 Reacties to “EHBO-post”

 1. Natascha
  juli 11th, 2008 @ 11:39

  Jeetje zeg… lekkere huisarts… daar heb je inderdaad niets aan!!! Maar goed dat je toch naar de eerste hulp bent gegaan dus en ze nu weten wat er aan de hand is. Nu kunnen ze wat gaan doen en jij weet waar je aan toe bent. Hopelijk slaat de antibiotica snel aan en ben je vlug weer de oude!!!

 2. Aline
  juli 11th, 2008 @ 12:43

  ik hoop het ook… en ik ga op zoek naar een andere huisarts…

 3. Natascha
  juli 11th, 2008 @ 14:47

  Dat zou ik ook gaan doen inderdaad!!!

 4. Aline
  juli 11th, 2008 @ 14:49

  en nu netjes elke dat om 9.00 uur medicijnen en om 21.00 uur… erge is alleen dat het aanraken van die dokter het hele stuk gevoelig heeft gemaakt… dus het doet nu behoorlijk pijn…

 5. Natascha
  juli 11th, 2008 @ 14:53

  Dat kan ik me voorstellen ja na dat gedruk op je buik… hadden ze niet iets van pijnstillers ofzo die je kan innemen???
  Het is wel heel vervelend dat je nu nog meer pijn hebt!!!

 6. Aline
  juli 11th, 2008 @ 14:57

  dat is de kuur die ik nu krijg… Wink die moeten die pijn weghalen en het gaan genezen…

 7. Natascha
  juli 11th, 2008 @ 15:04

  Ohw okay… hopen dat het snel zijn werk zal doen dan!!!

 8. Aline
  juli 11th, 2008 @ 15:15

  ik hoop het ook… en zo niet dat heb ik de 31ste een afspraak…

 9. zolderraam
  juli 11th, 2008 @ 15:35

  Wat een bezige bij ben jij. Amaai ik kon je bij het lezen van je log bijna niet volgen. Van maagzuurtabletten naar cordon bleu of omgekeerd) is maar een wip bij je ratelende log. Groeten Aline

 10. Aline
  juli 11th, 2008 @ 15:58

  Ja het was een flinke dag gisteren… met veel wachten en veel teveel indrukken… was blij dat het stuk van smorgens vroeg er al op stond…

 11. Natascha
  juli 11th, 2008 @ 16:42

  Nu ff lekker rustig aan doen!!!

 12. Aline
  juli 11th, 2008 @ 18:17

  heb vanmiddag lekker zitten pokeren…

 13. Jaartal
  juli 12th, 2008 @ 10:12

  alemachtig aline, wat een toestand.
  goed dat jij en pascal hebben doorgepakt, zo’n anti bioticum duurt ff een dag of wat voor die werkt… maar dan zal de ontsteking er uitgaan, dan wordt het vast een stuk beter
  beterschap!!

 14. Aline
  juli 12th, 2008 @ 10:16

  Ja en dan te bedenken dat de huisarts me wilde laten door lopen tot 19 augustus…
  Voor nu kan ik zeggen dat ik al 2 dagen meer pijn heb dan de 4 weken ervoor…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.