«
»

Kipsaté met mihoen en ananas

Geplaatst op woensdag 18 juni 2008 | 3 Reacties

© foto Aline

Benodigd voor 2 personen: * 1 rode peper * 1/2 spitskool * 1 blik ananas op sap (200 gr) * 1 el koriander * 1 schaal kipsaté * 150 gram Indonesische satésaus (Conimex) * 1/2 pakje mihoen (250 gr, Conimex) * 2 el zonnebloemolie * 1 tl kerriepoeder

Rode peper in de lengte halveren en pitkes verwijderen. Peper in smalle boogjes snijden. Spitskool in reepjes snijden. Ananas laten uitlekken en in stukjes snijden. Saté in een grillpan gaar grillen. Satésaus in een pan scheppen en al roerend verwarmen. 2 liter water opzetten aan de kook brengen ev. zout en peper toevoegen. Mihoen in het water leggen en 2 minuten doorkoken. Afgieten en afspoelen met koud water. Olie in een wok verhitten. Hierin rode peper, kool en ananas met kerriepoeder en kroinader, 4 minuten roerbakken. Mihoen en ananas over de borden verdelen. Saté er naast leggen. Saus erover verdelen. Lekker met kroepoek.

Bron: Albert Heijn, receptenkaart week 18-19 2008

Reacties

3 Reacties to “Kipsaté met mihoen en ananas”

  1. Jaartal
    juni 19th, 2008 @ 18:45

    je had de mihoen even moeten meewokken!!!!
    das pas het echte werk! echt waaaaaarrrrr

  2. Pascal
    juni 19th, 2008 @ 20:41

    Dat hadden we in poging 1 gedaan, was ook niet zo’n success Razz

  3. Aline
    juni 19th, 2008 @ 21:10

    Het moest dus gewoon er door geschept worden… en dat heb ik op miojn bord zelf gedaan… mee koken leverde van de week een hele rare drab op… en het zag er uit alsof we zuurkool aan het eten waren…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.